Rendkívüli Hideg!

F E L H Í V Á S !

 

Az elmúlt napokban – s várhatóan azt követően is – rendkívüli hideg, esetenként viharos szél, havazás jellemzi az ország időjárását, mely embertársaink bizonyos csoportja számára nagyon nehéz, sokszor életet veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az utcákon alvókra, az egyedül élőkre és az idős, beteg emberekre. A korábbi évek tapasztalata, hogy az önbizalmukat vesztett emberek gyakran nem tartják fontosnak a hideg elleni védekezést, vagy vállalva a kockázatot, eltitkolják nincstelenségüket. Ezért a teljes magányosságuk vagy a súlyos anyagi nehézségeik sokszor csak utólag jutnak a környezetük tudomására, amikor már megtörtént a tragédia.

A megelőzésben mindenkinek megvan a maga szerepe, minden aprónak tűnő segítség óriási jelentőségű lehet. A hideg időjárás okozta bajok első számú okának, az elszigetelődésnek a megakadályozása mindenkinek a feladata. A magányosan élő idős embereken kívül a veszélyeztetettek közé tartoznak azok is, akiket valamilyen veszteség ért a közelmúltban, esetleg újonnan kerültek be egy település közösségbe.

 

Számos ember életét menthetjük meg:

- ha időben bekopogunk magányos, idős szomszédunkhoz,

- ha időben jelzéssel élünk a polgármesterhez, jegyzőhöz, a családsegítő szolgálathoz,

  a szociális gondozó szolgálathoz, a civil segítőszervezetekhez,

- ha legalább hidegben mentőt hívunk az utcán fekvő embertársunkhoz,

- ha felhívjuk a háziorvos figyelmét a leromlott egészségi állapotú, idős emberekre.

 

NE KÉSLEKEDJEN A SEGÍTSÉGGEL!

 

TÖRŐDJÜNK EGYMÁSSAL!

 

Kérjük az egészségügyi és szociális szakembereket (háziorvosokat, védőnőket, szociális munkásokat), lelki pásztorokat, postásokat, szomszédokat és valamennyi embertársunkat, hogy amennyiben veszélyeztetett idős és elhagyott emberről szereznek tudomást, úgy azt jelezzék az önkormányzati hivatalban, illetve a családsegítő szolgálatnál (Zalalövő, Kossuth Lajos utca 4.)

 

Szíves együttműködésüket a rászoruló emberek nevében is köszönjük!

 

Zalalövő, 2017. január 9.

 

 

                                                                                   Gáspárné Tóth Zsuzsanna

                                                                                                   jegyző

Vissza