Hirdetmény!

Tisztelt Lakosság!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó önkormányzatok (Zalalövő, Keménfa, Csöde) ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Zalalövő város, Keménfa és Csöde község területén 2020. november 11-től 2020. december 15-ig terjedő időszakban Zalalövő város, Keménfa és Csöde község közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik. Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és az önkormányzathoz beküldeni.

A hirdetményt és a formanyomtatványt az önkormányzat minden háztartásba eljuttatja 1-1 példányban az elkövetkezendő napokban folyamatosan - ezzel is csökkentve a személyes kontaktust - vagy letölthető a www.zalalovo.hu oldalról is.

Az adatszolgáltatás 2020. november 11-től 2020. december 15-ig az alábbi módon teljesíthető:

  • a kitöltött adatlapokat a Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatal részére (továbbiakban: Hivatal) – 8999 Zalalövő, Szabadság tér 1. címre – postai úton beküldve,
  • a kitöltött adatlapokat a Hivatal bejáratánál található postaládába elhelyezve,
  • a kitöltött adatlapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre (szkennelve) beküldve.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás hivatali időben a +3630/330-5187 telefonszámon kérhető.

Felhívom az ebtartók figyelmét arra, hogy:

  • a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. A kötelezettség nem teljesítése esetén minimum 45.000, - Ft állatvédelmi bírság szabható ki.
  • Amennyiben az ebtartó az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségét elmulasztja, 30.000, - Ft állatvédelmi bírsággal sújtható.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál már korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.

Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Felhívom az eb tulajdonos(ok)/tartó(k) figyelmét arra, hogy a korábbi ebösszeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2020. december 15.

Együttműködésüket köszönjük!

Zalalövő, 2020. november 3.

 

                                                         Tisztelettel:                                Kovács Ildikó

                                                                                                             jegyző